Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Alegerea Cavalerului de Onoare la nunta - sfaturi si recomandari

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Alegerea cavalerului de onoare. Cine este el? Si ce rol are?Cavaleri de onoare

Un alt aspect ce tine de nunta ta, unul care este menit sa te ajute este acela ca traditia cere sa fie ales un cavaler de onoare.

Rolul acestuia este de a fi sprijinul mirelui in ziua nuntii, insa si in perioada ce o precede, in cea organizatorica.

Desi initial se presupunea ca aceasta persoana sa fie un tanar necasatorit, din anturajul mirelui, pe cat posibil cel mai bun prieten sau un frate, acum data fiind gama larga de situatii specifice in care are loc o nunta, acesta poate fi si tatal, fiul sau de ce nu chiar un prieten casatorit. Desi in alegerea cavalerului de onoare intervin afinitatile si sentimentele de camaraderie, este bine sa ti cont de cateva calitati ce acesta trebuie sa le aiba.


Cavalerul de onoare va fi mana ta dreapta pe parcursul nuntii, el fiind cel care va trebui sa aiba grija si pastreze verighetele voastre pana cand va fi nevoie de acestea, dar si certificatul de casatorie dupa ce v-a fost inmanat, trebuie sa alegi o persoana de incredere, pe care stii ca te poti baza si care nu va pierde aceste lucruri importante.

De asemenea, abilitatile lui de bun organizator vor fi necesare si in momentele permergatoare nuntii, cum ar fi petrecerea burlacilor. Ar fi dezirabil ca acesta sa te poata ajuta cu organizarea invitatilor in masini sau cu tot felul de alte mici detalii la care tu poate nu ai timp sa te gandesti, si de care cu siguranta nu te vei putea ocupa.

In plus, este un bonus pentru voi daca acesta are si un spirit inovativ, astfel daca va aparea vre-o problema o va putea rezolva pe loc, cu resursele pe care le are la dispozitie in acele momente. Un alt lucru ce va trebui sa il faca acesta este sa tina un discurs. Gandeste-te daca vrea, poate, si se va descurca. Alege o persoana de incredere ce nu te va pune in lumina nefavorabila prin cine stie ce nazbatii, o persoana responsabila dar amuzanta, cu care sa te simti in largul tau.

Atunci cand ii comunici persoanei respective faptul ca doresti sa fie cavalerul tau de onoare este bine sa te interesezi daca acesta va fi disponibil (poate are alte planuri), daca este doritor de asumarea responsabilitatii, daca este entuziast in ceea ce priveste rolul pe care i-l oferi.

Aceste mici aspecte sunt esentiale in buna desfasurare a relatiei dintre mire si cavalerul sau de onoare in ziua nuntii. De asemenea, inainte de a-i face aceasta oferta este bine sa discuti cu viitoarea ta sotie pentru a afla daca acestia se inteleg bine, ca doar nu vrei sa ii faci misiunea imposibila, nu? Ar fi indicat sa soliciti o confirmare timpurie a aceptarii acestei misiuni de catre persoana vizata, pentru a avea timp, in cazul unui refuz, sa apelezi la planul B.


Mai multi cavaleri de onoare. Desigur, in cazul in care iti este greu sa alegi din mai multe persoane dragi, nu este nici o crima sa numesti mai multi cavaleri de onoare. Din contra, ei isi vor putea imparti sarcinile, usurandu-si considerabil munca, fiind mult mai relaxati. Si in acest caz, trebuie sa te asiguri ca acestia se vor intelege bine, fara a se ivi intamplari neplacute. Important este sa alegi persoane dragi, care sa fie un real sprijin in acesta zi incarcata de emotii, sperante si temeri. Comunicarea este la fel de importanta ca si responsabilizarea. Nu te ingrijora de numarul cavalerilor de onoare, daca acestia nu au pereche, cu siguranta mireasa va gasi o prietena sau doua pe care sa le numeasca domnisoare de onoare.

E ziua cea mai importanta din viata ta, iar tu trebuie sa fi inconjurat de oameni dragi, dispusi sa te imbarbateze, sa aiba emotii alaturi de tine si sa se bucure alaturi de voi.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.