Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Furatul miresei, un obicei vesel si de nelipsit la nuntile romanesti

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Furatul miresei, un obicei vesel si de nelipsit la nuntile romanesti

Pentru ca suntem un popor vesel si mereu pus pe sotii, aceasta latura a caracterului nostru se reflecta si in traditiile si obiceiurile pe care le avem.

Bineinteles ca in cadrul nuntilor momentele pline de haz si obiceiurile tipic romanesti nu pot sa lipseasca.


Unul dintre momentele cele mai haioase din ziua acestui eveniment este furatul miresei.

Mireasa furata

Acest obicei de nunta este unul vechi si este practicat foarte des la nuntiile din Romania. Se spune ca mirele trebuie sa fie foarte atent in ziua marelui eveniment si mereu cu ochii pe aleasa inimii sale, altfel risca ca aceasta sa fie furata.

Acest moment hazliu este planificat de catre unii dintre invitatii la nunta care profita de un moment de neatentie a mirelui pentru a fura mireasa. Unele mirese doresc sa fie furate iar pentru a se asigura ca acest moment distractiv va avea loc, le comunica invitatilor aceasta dorinta. La unele nunti, “rapitorii” le iau prin surprindere pe acestea, furandu-le atunci cand se asteapta mai putin. Dupa ce mireasa este furata, rapitorii aduc pantoful sau alt obiect al acesteia ca dovada pentru mire.

Pentru a o rascumpara, mirele trebuie sa plateasca o suma de bani. sa ofere bautura sau chiar sa indeplineasca unele provocari amuzante impuse de catre rapitori. Uneori, el este obligat sa isi declare din nou dragostea eterna in fata miresei sau sa indeplineasca anumite sarcini ce dovedesc ca este demn de a fi impreuna cu aceasta.

Dupa ce este furata, rapitorii trebuie sa o duca pe mireasa intr-un local special ales de ea sau de acestia. Important este ca aceasta sa fie dusa intr-un loc unde se poate distra. Unii rapitori duc miresele in cluburi, discoteci, restaurante sau in alte localuri pentru ca ea sa se distreze dansand si sa fie in centru atentiei. Daca in apropierea locatiei unde se desfasoara nunta nu sunt cluburi sau restaurante, mireasa poate fi dusa sa se plimbe intr-un parc, pe malul marii sau a unui lac sau sa admire un peisaj frumos de munte. Bineinteles, acest lucru depinde de zona unde este organizata receptia nuntii dar si de anotimp.

In unele regiuni ale tarii, se spune ca daca mireasa este furata inainte de miezul noptii, nasul trebuie sa plateasca rascumpararea. In caz contrar, aceasta datorie ii revine mirelui. De asemenea, atunci cand este furata, mireasa trebuie sa fie purtata in brate. Acest lucru este aducator de noroc si bunastare.

Daca mireasa nu doreste sa fie furata si isi exprima aceasta dorinta, pentru a nu o supara se fura doar pantoful acesteia.

Pentru ca mirii sa se bucure de acest obicei hazliu si sa isi aminteasca de el peste ani, este recomandat ca rapitorii sa duca cu ei un fotograf sau un cameraman pentru a imortaliza aceasta clipa.

Printre momentele cele mai asteptate ale marelui eveniment, furatul miresei este cireasa de pe tort. Invitatii asteapta cu nerabdare ca acesta sa aiba loc deoarece este un moment ce promite multa distractie.

Asadar, bucura-te impreuna cu fiinta iubita de aceasta traditie si nu uita ca veselia si optimismul transforma nunta intr-un eveniment exceptional.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.