Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Impartirea invitatiilor de nunta, cand, cum si cui le oferim?

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?
Acasa>Sfaturi - recomandariInvitatii de nuntaImpartirea invitatiilor de nunta

Cand si cum se impart invitatiile la nunta?

Invitatiile. Un alt detaliu importat ce face parte din nunta. Daca in alegerea designului pe care acestea il vor avea si al mesajului lor ai o multime de variante si libertate de decizie, in ceea ce priveste inmanarea lor trebuie sa tii cont de cateva detalii importante.


Cand impartim invitatiile?Invitatie de nunta mov

Ei bine, nu este indicat nici sa le inmanezi cu prea mult timp inainte de nunta, nici pe ultima suta de metrii.

Perioada optima de impartirea a invitatiilor este cu doua sau doua luni si jumatate inainte de nunta. In orice caz, trebuie sa tii cont si de perioada in care va avea loc nunta pentru ca daca de exemplu, pentru nuntile de toamna este de ajuns si o luna jumatate sau doua inainte de nunta, pentru cele de primavara, vara sau iarna trebuie sa iei in considerare o perioada de doua, doua luni jumatate inainte de nunta pentru a imparti invitatiile.

In aceste anotimpuri sunt mult mai frecvente vacantele, concediile dar si nuntile sunt mai dese. Astfel, daca inmanezi invitatiile din timp te asiguri ca cei vizati vor avea timp de gandire suficient (si de planificare).


Cum le impartim?

Poti sa realizezi un plan de distribuire. Astfel vei reusi sa faci ca invitatiile tale sa ajunga la timp in casele tuturor apropiatilor. Asadar, pentru persoanele din alt oras sau care locuiesc ori lucreaza in alta tara le poti trimite invitatiile prin posta sau curier rapid, ori de ce nu in varianta electronica prin e-mail.

In ceea ce priveste oferirea invitatiilor personal, in cazul in care te poti intalni cu mai multi prieteni si colegi simultan este perfect, pentru ca impusti mai multi iepuri dintr-o singura lovitura. Daca nu, atunci iti ramane sa incerci sa te intalnesti cu fiecare invitat in parte si sa le inmanaezi invitatia la nunta ta.

Te poti asigura ca toata lumea a primit invitatia prin construirea unei liste pe care sa bifezi persoanele cu care te-ai intalnit sau carora le-ai expediat invitatia.


Confirmarea participarii la nunta.

In ceea ce priveste confirmarea participarii la nunta, nu te baza pe confirmarile primite cand ai anuntat evenimentul.

Daca nu ai primit confirmarile participarii pana in ultima saptamana inainte de nunta ar trebui sa iei in calcul varianta prin care sa incepi sa suni pentru a ti se infirma sau confirma prezenta. In acest fel poti comanda un numar optim de meniuri si stii la cate persoane sa te astepti.

Ai in vedere si faptul ca pot interveni probleme neprevazute si chiar unii dintre cei care au confirmat nu pot participa sau dimpotriva, pot veni si unele persoane ce nu au confirmat prezenta la nunta.


Atentie!Cand impartim invitatiile de nunta

In impartirea invitatiilor la nunta trebuie sa ai foarte clare anumite aspecte:

  • situatia persoanelor care sunt sau nu in tara
  • specificul anotimpului in care nunta va avea loc (vacante, sarbatori, alte nunti)
  • timpul necesar pentru a te intalnii (cand este posibil) cu cei pe care doresti sa ii inviti.

De asemena pregateste-te sufleteste pentru zeci sau sute de telefoane de confirmare, date sau primite. Pentru amandoua actiunile ai nevoie de liste si un plan bine organizat deoarece este posibil, ca datorita aglomeratiei specifice organizarii unei nunti, sa omiti unele chestiuni.


Daca aceste detalii le ai bine puse la punct nu iti mai ramane de facut altceva decat sa te revezi cu prieteni, colegi si rude, sa discutati si sa le inmanezi invitatia la cel mai important eveniment din viata ta.

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.