Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Lista de invitati la nunta, pe cine invitam, cum alcatuim lista de invitati?

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Intocmirea listei de invitati. Pe cine invitam si cum alcatuim lista cu invitati?Intocmirea listei de invitati la nunta

Sunteti un viitor cuplu de miri fericiti si incantati, ce asteptati cu nerabdare sosirea celei mai importante zile din viata voastra de pana acum.

In tot timpul premergator acestei zile, aveti o multime de aspecte organizatorice de pus la punct si poate cel mai acid dintre ele este intocmirea listei de invitati.


Pe cine sa chemati la nunta? Cine sa intocmeasca lista? Care sunt criteriile de selectie a invitatilor?

In cele ce urmeaza ne-am propus sa va oferim cateva linii de ghidare pentru a va usura munca.

  • In primul rand, trebuie sa iti stabilesti un target, respectiv numarul de persoane pe care le vei invita la nunta, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie dar si tinand cont de capacitatea salii in care va avea loc receptia.

  • Apoi, este indicat ca o singura persoana sa se ocupe de intocmirea listei finale. Asadar, chiar daca tu si sotul tau, atat cat si parintii ori nasii veti construi liste separate iar mai apoi le veti confrunta pentru a elimina dublurile si pentru a fi siguri ca atingeti targetul propus, totusi ar fi bine sa existe doar un responsabil cu lista de invitati pentru nunta.

  • In plus, listele pe care ti le furnizeaza ceilalti trebuie sa fie ierarhizate, astfel incat in cazul in care se depaseste targetul sa poti elimina cu usurinta persoanele aflate la sfarsitul listei.


Pe cine invitam?

Ierarhizarea se face in functie de gradele de rudenie si afinitati.

  • Astfel, intai iei in considerare rudele de gradul intai (parinti, bunici, frati, surori - impreuna cu partenerii si copiii lor), apoi rudele de gradul doi (unchi, matusi, veri si verisoare - impreuna cu sotiile sau sotii si copii lor), apoi urmeaza invitati prietenii apropiati si obligatiile.

  • De asemenea, partenerii rudelor tale nu se invita daca nu sunt impreuna de mai mult de sase luni iar prietenii fratilor sau surorilor tale, la fel ca si colegii de munca pot fi invitati numai la receptie ori numai la ceremoniile religoasa si civila.

  • Pe lista de invitati ar trebui sa se regaseasca si prietenii cu care inca ti legatura desi nu mai locuiesc in acea zona, insa nu trebuie sa se afle persoane cu care nu ai mai tinut legatura de mai bine de 8 luni, un an.

  • Daca nu doresti sa invitii copii, atunci asigura-te ca ai specificat pe invitatie ca este adresata Domnului si Doamanei X sau Y, pentru ca daca o vei adresa Familiei X, atunci se va subintelege ca si copii sunt invitati.

Atentie!

Potrivit studiilor in ceea ce priveste listele invitatilor la nunta, un sfert din toti cei invitati nu pot, sau nu vor participa, poti sa trimiti invitatii mai multor persoane, unui numar mai mare decat cel stabilit initial in target.

De asemenea, daca doresti sa reduci din invitatii de pe lista, poti incepe cu persoanele aflate la sfarsitul acestei liste.

Specialistii mai indica trimiterea invitatiilor initiale celor aflati in grupul A, respectiv persoanelor ce tin neaparat sa participe. Acestia vor trebui sa confirme, iar pentru un ‚nu’ primit ca raspuns, din grupul A, poti trimite o invitatie celor care se afla pe lista ta de invitati la nunta, in grupul B, respectiv in categoria celor care iti doresti sa participe. Nu astepta insa pana in ultima saptamana sa inviti grupul B, pentru ca acestia se vor simti prost, deloc apreciati si se subintelege, nu vor fi foarte incantati de gestul tau.


Tine cont de parerile celorlalti in alcatuirea listei, insa nu uita ca este ziua voastra speciala si ca voi decideti cine doriti sa participe la nunta si cine nu.

Alcatuieste o lista corecta, pertinenta, conform bugetului alocat si cu spatiul avut la dispozitie. Construieste o lista de invitati la nunta care sa te multumeasca si cu care sa fi impacat/a.

Voi sunteti personajele principale, decizia e a voastra!

 

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.