Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Ce trebuie sa facem si cand la nunta, ne sfatuiesc bunele maniere la nunta.

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Beneficiile inregistrarii

  • Unelte de planificare gratuite pentru organizarea nuntii
  • Planificare Buget
  • Administrare invitati
  • Plan de organizare mese
  • Lista de sarcini
  • Programari
  • Oferte si Vouchere
AcasaBunele maniere

Bunele maniere la nunta. Cum ne comportam si care este conduita la nunta.Mire si mireasa la mare

Fie ca esti mireasa sau mirele, ori ca participi la nunta in calitate de invitat, trebuie sa sti ca regulile de conduita li se aplica tuturor, mai ales fiind vorba de un eveniment atat de important. Codul bunelor maniere va trebui sa il pui in aplicare pe durata intregii zile pentru a da dovada de respect fie fata de invitati ori fata de mirii ce isi sarbatoresc unirea destinelor.

In plus, o conduita adecvata este necesara pentru a te integra in grupul celor prezenti, pentru a te face placut si implicit pentru a avea o zi minunata. Iata cateva reguli de bune maniere ce li se aplica tuturor cand vine vorba de o nunta.


Conduita generala la ceremonii si receptie.

Telefoanele mobile trebuie inchise. Aceasta este o regula banala, ar spune unii, dar una de care uita foarte multe persoane. Este foarte nepoliticos sa stai cu telefonul mobil in timpul ceremoniilor ori la receptie. Nu trimite mesaje (decat in caz de urgenta), nu te juca pe telefon si pune deoparte site-urile de socializare. Cu siguranta iti vei dori sa lasi o impresie placuta, iar in majoritatea cazurilor o poti face daca esti atent/a la astfel de detalii.

In ceea ce priveste vestimentatia, imbraca-te adecvat ocaziei.Chiar daca este vorba de o nunta informala pe plaja s-ar putea ca slapii si pantalonii scurti sa nu fie alegerea potrivita. Tine cont de formalitatea evenimentului si de anotimpul in care acesta are loc.

Cand incepeti sa luati masa, de obicei se aplica regula care spune ca trebuie sa astepti ca toti cei de la masa ta se fie serviti, inainte de a incepe sa mananci. Adu-ti aminte sa nu vorbesti cu gura plina si sa nu mesteci cu gura deschisa. Totodata, in cazul in care se converseaza in timpul mesei, nu vorbi foarte tare; unora le place sa manance in liniste. In privinta bauturilor alcoolice se cuvine ca acestea sa fie cosumate cu masura, atat de catre miri cat si de nuntasi pentru a asigura buna dispozitie, fara episoade neplacute.

Tine-te de promisiune si fi amabil cu toti. Daca ai acceptat o invitatie la o nunta este extrem de necuviincios sa lipsesti de la eveniment (cu exceptia in care ai o problema ce tine de „viata si moarte”). In cazul in care ai fost nevoit/a sa refuzi invitatia, indiferent de motiv, este adecvat si indicat sa trimiti un cadou, semn de multumire pentru invitatia primita.

Pe durata receptiei, aminteste-ti sa fi amabil cu toti participantii. Zambeste, fi vesel si amuzant. Nu uita, o receptie de nunta nu este locul potrivit pentru a-ti impune punctele de vedere in ceea ce priveste politica, religia ori alte chestiuni sociale. Fii conversativ intr-un mod placut, fara sa ridici vocea pentru a iesi in evidenta.

Daca esti mirele ori mireasa, ai grija sa le multumesti tuturor pentru participare si pentru ca au impartasit cu tine bucuria casatoriei.Mire si Mireasa la biserica


Acestea au fost doar cateva dintre regulile generale referitoare la bunele maniere ce trebuie aplicate la o nunta. Adu-ti aminte, insa, ca acestea se manifesta chiar si in cele mai mici detalii carora multe persoane nu le dau importanta: conversatia, conduita la masa, comportamentul general si chiar tinuta.

Dovedeste-le tuturor ca stii care sunt regulile de conduita la o nunta si mai ales ca sti sa le aplici. In mod sigur iti vei dori sa lasi o buna-impresie in randul celor prezenti, indiferent daca esti parte a proaspetilor casatoriti ori ca esti invitat.

Asa ca ofera-le atentia cuvenita bunelor maniere, parcurgand paginile incluse in categoria „Bunele maniere”, unde vei gasi sfaturi amanuntite pentru a invata sa dezvolti un comportament absolut ireprosabil.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.