Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Accesorii Mire - sfaturi si recomandari pentru o tinuta formala

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

In cele mai multe cazuri, in viata si tot ceea ce tine de ea, detaliile sunt poate cele mai importante, iar in ceea ce priveste vestimentatia, nici ea nu se sustrage acestei legi nescrise a naturii.

In materie de fashion, detaliile sunt intruchipate si de accesorii, iar pentru barbati, viitori miri, acestea sunt destul de…putine, datorita faptului ca acestia nu isi pot permite sa poarte o multime de bijuterii, de aceea ei fiind nevoiti sa se bazeze pe elemente ca butonii, cravata sau papion, brau, pantofi dar si pe elementele specifice si diferite incorporate in insasi croiala costumatiei mirelui. In ceea ce priveste accesoriile, iti vom veni in ajutor cu cateva mici trucuri, sau sfaturi daca le putem spune asa.


 Papion si Cravata

Mirii oscileaza intre alegerea unui papion sau al unei cravate.

Daca alegi papionul, atunci trebuie sa stii cateva reguli de purtare a acestuia. Asadar, daca alegi sa porti un frac, atunci papionul tau de mire va fi alb, iar daca optezi pentru un smoking acesta va fi negru.

Daca alegi insa sa porti o cravata, este bine sa tii cont ca aceasta trebuie sa iti atinga catarama cu partea mai lata. In ceea ce priveste cromatica acestora, aici ai mai multa libertate, poti alege cravate uni, cu diferite modele, de diferite culori insa ce trebuie sa se armonizeze cu intreaga tinuta. Pentru o imagine cu un accent aristocratic, poti alegere o lavaliera pentru miri, aceasta fiind un fel de cravata ce are un tip de nod mult mai sofisticat si care de obicei incorporeaza o bijuterie.

Lavaliera pentru miri este un accesoriu foarte elegant, sofisticat, potrivit unei nunti cu tematica si care ar face o pereche de minune cu un alt tip de sacou, cu redingota. Daca pentru lavaliere sau pentru o cravata simpla nu este nevoie de o camasa speciala, pentru a purta un papion ca mire, este necesar sa achizitionezi o camasa cu un guler special creat pentru papion.


 

Butonii sunt practic singura bijuterie pe care un mire o va purta, pe langa verigheta. Acestia sunt disponibili intr-o mare varietate de materiale, modele, forme si culori iar alegerea lor ramane decizia ta. Ideal este ca butonii sa aiba doua valente importante in cadrul intregii tinunte si anume, in primul rand sa fie in armonie cu acesta dar in acelasi timp sa fie un detaliu contrastant, sa iasa in evidenta.

Pentru un smoking sau un frac poti alege butoni cu forme ovale sau rotunde, cu modele romantice, in timp ce pentru un costum clasic poti alege butoni cu forme geometrice rectangulare, cu un model sofisticat, modern. Atentie insa, este nevoie de o camasa pentru butoni ce are mansete duble; astfel toata tinuta ta de mire va fi un succes, fiecare element ocupandu-si locul destinat.Butoni camasa


 

La fel de importanti sunt pantofii pe care ii alegi. Acestia trebuie sa fie in concordanta cu tipul de costum pentru mire ce l-ai ales si cu accesoriile tale, dar trebuie sa fie si eleganti, in ton cu evenimentul. Nu uita ca imaginea este foarte importanta iar tu poti fi cel mai chipes, elegant si fermecator mire prin alegerea nu doar a unei costumatii potrivite ci si prin optarea pentru un set de accesorii cum ar fi cravata, papionul, lavaliera pentru mire, brau, butoni si pantofi speciali. Insa, este necesar sa fi atent si la detaliile ce tin de croiala pieselor ce formeaza costumul tau de mire, acestea fiind cel putin la fel de importante.

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.