Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Texte invitatii nunta, ce contine si cum este structurata invitatia de nunta

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Invitatii de nunta – ce contin acestea?

Desi aspectul este crucial in tot ceea ce tine de nunti, ceremonii si receptii matrimoniale. La fel de important este si continutul acestora, iar in cazul invitatiilor ne referim la textul ce apare pe acestea.

Textul invitatiilor pentru nunta poate fi standard sau personalizat in diferite procente iar aceste texte constituie un mesaj prietenos, prin care iti exprimi nu doar bucuria ce o simti in legatura cu acest eveniment minunat din viata ta ci si dorinta de a ii avea pe cei dragi alaturi. Mesajul transmis difera considerabil de la o invitatie pentru o anumita nunta la alta, insa sunt cateva reguli, ce-i drept nu foarte stricte, ce trebuie urmate, respectiv in ceea ce priveste corpul mesajului.


Structura unei invitatii de nunta.

Asadar, daca la continutul mesajului avem libertatea de a ne exprima in felul caracteristic noua, in cazul structurii mesajului exista o forma consacrata, de altfel foarte bine alcatuita.

  • Textul invitatiei de nunta poate incepe cu un Motto, cateva fraze dragi voua, care va caracterizeaza si va reprezinta. Acestea pot fi alcatuite chiar de voi sau pot fi afirmatii consacrate ale unor oameni de cultura, ori de ce nu replici din filme sau versuri din melodia voastra preferata.

  • Dupa acest Motto, majoritatea textelor pentru invitatii continua cu specificarea prenumelui mirilor (de genul: Alex si Oana; Maria & Ovidiu, etc.)

  • Dupa prenume sa fie trecute numele complete ale parintilor (in dreptul fiecarui mire sunt trecuti proprii parinti) ( de exemplu: Liviu si Ana Ionescu; Alina & Mihai Popescu).

  • Textul invitatiei continua cu numele nasilor

  • Apoi textul principal. Acesta are datoria de a informa invitatul, invitatii, cu privire la data, ora si locul unde vor avea loc slujba religioasa, cununia civila si petrecerea propiu-zisa.

  • De asemenea acest text mai poate incorpora rugamintea unei confirmari a participarii si numerele de telefon ale mirilor.

Cam acestea ar fi informatiile ce ar trebui sa le incorporeze textele invitatiilor de nunta.


Modalitatea de exprimare.

In ceea ce priveste modalitatea de exprimare, ei bine, aici aveti completa libertate.

Puteti alege orice registru doriti, de la formal la semi formal sau informal, orice artificii stilistice si jocuri de cuvinte vreti. Frazele intalnite cu diferite ocazii, care au o semnificatie pentru voi, care va reprezinta sunt binevenite. Voi alegeti cuvintele prin care doriti sa va invitati persoanele dragi pentru a fi alaturi de voi in aceasta zi, asadar ramane la latitudinea voastra acest aspect.

Ceea ce cu siguranta va incanta pe toata lumea va fi un text original, care sa insumeze cu succes dragostea si personalitatea voastra si care, bineinteles, sa va reprezinte.

Faceti din aceste invitatii un mic rezumat al spiritului vostru, oferiti-le un plus de originalitate, de individualitate si atunci cu singuranta nu numai ca veti suprinde intr-un mod cat mai placut pe toata lumea dar veti avea si voi posibilitatea ca peste ani si ani sa va uitati cu nostalgie la ele si sa va amintiti de acei dulci si fermecatori ani ai tineretii.

Aveti ocazia sa obtineti acest lucru prin intermediul textului ce il veti alege sau construi pentru a aparea pe invitatiile voastre de nunta. Nu le neglijati, acordati-le o atentie deosebita, pentru ca vor fi deschizatorii drumului spre nunta o nunta de vis (pe care fara indoiala v-o doriti), mesagerii iubirii ce o purtati unul pentru celalalt.

Succes in redactarea celor mai frumoase invitatii de nunta!

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.