Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Sonorizarea la nunta in functie de locatie

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Sonorizarea la nunta in functie de locatia aleasa.Consola de mixaj pentru nunta

Muzica este un detaliu foarte important ce face parte din nunta ta iar pe langa alegerea playlist-ului, trebuie sa angajezi si un DJ sau o formatie pentru nunta.

In functie de locatie sau sala, sunt potrivite una sau cealalta varianta, iar in unele cazuri le poti combina.

Pentru a avea parte de sonorizare calitativa pentru nunta, trebuie sa discuti cu cei pe care doresti sa ii angajezi pentru a vedea ce ofera dar sa le si prezinti sala, pentru ca ei sa isi poata aduce echipamentele adecvate.


Sonorizarea in functie de marimea salii

  • Pentru o sonorizare buna intr-o sala de nunta mica este nevoie de o instalatie de sunet cu o putere de 600-1000 W.

  • Pentru o sala mare sau o nunta in aer liber ori in spatii deschise este nevoie de aparatura de sonorizare cu o putere de 2000-3000 de W.

DJ cu echipament propriu

Daca vrei sa contractezi un DJ atunci trebuie sa stii si de ce echipamente are nevoie pentru a isi putea desfasura activitatea. Acesta trebuie sa detina o instalatie completa de sunet de 600-1400 W care sa contina boxe, amplificator si mixer.

Obligatoriu trebuie sa detina microfoane mobile, consola de mixaj ori scanner de lumini sau masina de fum. De asemenea echipa de DJ iti poate pune la dispozitie aparatura de lumini inteligente sau arhitecturale ori proiectoare moving-head prin intermediul carora se pot proiecta mesaje din partea mirilor pentru nasi, parinti sau invitati.

Un plus pentru alegerea unui DJ pentru a asigura sonorizarea si muzica la nunta ta este faptul ca acesta iti poate oferi o mare varietate de melodii, mixate sau nu ori interpretate in original si nu cover-uri ce poate nu iti plac la fel de mult.


Formatii si muzica live la nuntaMuzica live la nunta

Poti alege pentru a asigura fondul muzical la nunta o formatie care va canta live. Poti gasi formatii experimentate, consacrate sau dimpotriva, nu atat de cunoscute.

  • Este de preferat sa alegi o formatie pe care ai avut ocazia sa o asculti anterior, dar poti invita si artisti cunoscuti care sa tina un recital.

  • Aceste formatii au nevoie de o scena incapatoare, asa ca ar trebui sa te asiguri ca restaurantul sau locatia nuntii tale permite angajarea unei trupe.

  • Trebuie sa stii ca podelele de lemn si peretii cu decoratiuni amplifica sunetul, spre deosebire de podelele acoperite cu mocheta sau covor si de peretii faiantati.

  • In cazul in care nunta ta se desfasoara in aer liber trebuie sa amplasezi echipamente de protectie speciale pentru muzicanti. Ceata si soarele puternic le va ingreuna meseria si le poate afecta echipamentele.

  • In cazul alegerii unei trupe ce va canta live trebuie sa stii ca acestia canta in reprize iar pozitionarea lor in sala trebuie sa fie la o distanta rezonabila fata de mesele oaspetilor.

  • De asemena ei vor trebui serviti cu decalaj fata de servirea celorlalti invitati.

Un avantaj in contractarea unei astfel de formatii il reprezinta faptul ca vor canta live, melodii de toate genurile, pe toate gusturile si ca acestia de cele mai multe ori cunosc foarte bine traditia si momentele cheie din cadrul unei nunti si bineinteles au cate o melodie ‚de inima albastra’ pentru fiecare.


Indiferent ca vei angaja un DJ sau o formatie live care iti va asigura sonorizarea la nunta, tine cont de specificul salii, verifica cu atentie calitatea echipamentelor pe care acestia le detin si discuta cu ei in prealabil pentru a stabili ce gen de muzica vrei sa fie la nunta ta si mai exact ce melodii.

Distractia depinde de muzica de calitate iar o sonorizare care lasa de dorit poate fi elementul care iti strica aceasta zi, asadar mare atentie la sonorizarea nuntii tale.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.