Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Calatoria in luna de miere, acte necesare.

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Calatoria in luna de miere – acte necesarePasaport

Pentru buna desfasurare a acelei minunate perioade, respectiv luna de miere este necesar sa fiti bine informati nu numai in materie de obiective turistice sau posibilitati de relaxare si destindere ci si in alte privinte.

In ceea ce priveste legislatia tarii in care veti petrece aceasta mica vacanta, starea securitatii nationale, actele necesare pentru libera trecere in acel stat, tipul de asigurare medicala pentru calatorii care este necesara si asa mai departe.

De asemenea nu este de neglijat faptul ca pentru orice eventualitate o adresa sau datele de contact ale Ambasadei Romaniei din acel teritoriu pot fi de folos.


Luna de miere in strainatate

In cazul in care luna voastra de miere o veti petrece in strainatate veti avea nevoie de mai multe documente.

In primul rand va fi nevoie sa aveti asupra voastra Pasaportul sau Cartea de Identitate (CI), dupa caz. BI-urile (Buletine de Identitate) nu sunt acceptate, iar CI-urile sunt valabile ca documente pe baza carora se faciliteaza trecerea dintr-un stat in altul atunci cand acestea sunt membrele Uniunii Europene.

In restul statelor va fi nevoie de pasaport sau de viza. Conditiile de obtinere a vizelor sunt diferite de la tara la tara si cel mai bine va puteti informa in aceste privinte de la ambasadele statelor respective din Romania.


Asigurare medicala de calatorie.
Asigurare medicala luna de miere
Pe langa aceste documente veti avea nevoie si de o asigurare medicala pentru calatorii in strainatate sau de CEASS (Certificat European de Asigurari Sociale de Sanatate) ce se pot incheia la Casele de Asigurari regionale.

Asigurarile medicale de calatorie pe care le procurati fie de la asigurator sau de la agentiile de calatorii au de regula o acoperire mult mai extensiva. Va recomandam sa intrebati insa inainte de achizitionare, daca polita de asigurare medicala are decont direct. Adica in cazul in care folositi polita, asiguratorul plateste direct spitalului/clinicii sau va trebui sa platiti voi pe loc, ca mai apoi la intoarcerea in tara sa primiti inapoi banii cheltuiti.


In cazul in care calatoriti cu copii minori.

In aceasta situatie mai este nevoie de documente pentru calatorie in plus.

Insotitorii adulti vor trebui sa aiba asupra lor un Cazier Judiciar valabil. In cazul in care minorul este insotit de alte persoane decat parintii lui atunci va fi nevoie de o procura care sa ateste faptul ca acestia si-au dat consimtamantul pentru calatoria in strainatate a minorului.

Aceasta regula se aplica si in cazul in care parintii sunt separati si minorul il insoteste pe unul dintre acestia. In acest caz celalalt parinte va trebui sa intocmeasca o procura, declaratie pe propie raspundere, iar insotitorul va trebui sa prezinte si Hotararea Judecatoreasca care atesta divortul.

In cazul in care printr-o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila custodia totala a fost acordata insotitorului, atunci nu mai este necesara procura. Daca unul dintre parinti este decedat, Certificatul de Deces va trebui sa fie prezentat la Controlul Vamal.

De asemenea, pentru minorii care nu au implinit varsta de 14 ani este nevoie ca ei sa aiba Pasaport. Pe langa toate aceste documente pentru calatoriile in strainatate ale minorilor se adauga si asigurarile medicale pentru calatorii in strainate.


Obtinerea din timp a acestor documente pentru calatorii in afara tarii va poate scapa de stres si ingrijorare, dar astfel se evita si aparitia unor situatii neplacute, precum incapacitatea de a trece granita.

O documentatie bine pusa la punct si informatii in legatura cu situatia statului vizitat, va poate asigura o calatorie fara griji, o luna de miere perfecta.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.