Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Dansul mirilor, sfaturi si recomandari pentru dansul miresei

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Dansul MirilorDansul mirilor

Dansul care deschide petrecerea este dansul mirilor, iar acest prim moment muzical si coregrafic este menit sa exprime nu doar iubirea voastra ci si esenta personalitatii voastre.

Specificul pe care il va avea primul vostru dans este foarte important si trebuie ales cu atentie, doar nu vrei ca peste cativa ani sa revezi filmarile de la nunta ta si sa regreti o alegere facuta in ultimul minut si care nu te-a multumit.

Indiferent ca sunteti un cuplu de dansatori talentati si pasionati, sau de ocazie, acest moment trebuie pregatit cu grija.


Lectii de dans.

Daca nu esti atat de talentat sau talentata in acest domeniu poti sa apelezi la lectii de dans pentru nunta. Astfel nu vei reusi doar sa iti imbunatatesti miscarile ci poti avea o coregrafie profesionala pentru dansul vostru ca miri.

In orice caz, daca doresti sa urmezi lectii de dans pentru nunta nu este indicat sa le lasi pentru ultimul moment ci ar trebui sa le incepi macar cu o luna inainte de nunta, astfel vei avea timp sa pui la punct toate detaliile ce tin de dansul mirilor.


Stilul dansului.Dansul miresei

Va trebui sa stabilesti in prealabil, impreuna cu perechea ta ce specific va avea dansul vostru pentru nunta.

Poti opta pentru:

  • valsul mirilor, clasic
  • un blues romantic
  • sau un mix de melodii amuzante, ritmate carora sa le adaugi o coregrafie indrazneata.

De asemenea te poti inspira din filmele tale preferate si sa recrezi un moment muzical din acestea.

Dansul mirilor (se mai numeste si dansul miresei) poate fi unul clasic, romantic, traditional ori chiar disco; poate fi in stil latino, flamenco, tango, rumba, salsa sau cha-cha; poate fi un vals al mirilor sau un blues ori de ce nu, inspirat din repertoriul international, de origine scandinava ori elena. La fel de potrivite pot fi charlestonul, twistul, jive, swing, rock&roll, etc.

In alegerea stilului muzical pentru dansul mirilor este necesar ca pe langa atentia acordata versurilor, respectiv acestea sa va reprezinte, sa acorzi atentie si ritmului pe care il are melodia. Daca este prea lenta sau prea ritmata pentru coregrafia pe care ti-ai imaginat-o ori tema si specificul nuntii, dansul mirilor poate fi un esec.


Melodia pentru dansul mirilor.Dansul mirilor la nunta

Evita caderea in tentatia de a alege drept fond muzical pentru dansul sau valsul mirilor un hit actual pentru ca nu se stie daca aceasta piesa isi va pastra valoarea in timp, iar melodiile nemuritoare au ajuns sa aiba aceasta propietate tocmai pentru ca nu se demodeaza. Acestea iti pot asigura fondul muzical excelent pentru dansul vostru de nunta.

Daca insa doresti sa fiti speciali dar nu reusesti sa renunti la traditi poti alege o astfel de melodie clasica si sa rogi Dj-ul sa ii faca un remix pe baza caruia poti construi o coregrafie interesanta ce ii va face pe toti invitatii tai sa spuna ‚wow’.


In ceea ce priveste primul vostru dans trebuie sa fiti foarte deschisi, relaxati si sa aveti incredere in voi.
Inspiratia va venii de la sine indiferent ca ai o coregrafie pregatita sau nu.
Momentul acesta este destinat sa fie o amintire vesnica si simbolizeaza legatura dintre voi. De aceea trebuie sa va reprezinte pe amandoi si sa fie modul vostru special prin care sa aratati tuturor cat de mult va iubiti.

Acesta este probabil cel mai asteptat moment de catre toti invitatii, inclusiv de catre voi, mirii si de aceea merita sa ii acorzi atentie si sa il organizezi asa cum ai visat.

Clasic, romantic, modern sau superindividualizat dansul mirilor este momentul vostru special.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.