Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Gatitul miresei, traditie romaneasca emotionanta in dimineata nuntii

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Gatitul miresei, traditie romaneasca emotionanta in dimineata nuntii

Traditiile si obiceiurile dateaza din stramosi, ele tin vie traditia tarii din care provin. Multi apreciaza aceste obiceuri si le tin vii in continuare. Ele ne amintesc de vremurile demult apuse. Traditiile infrumuseteaza evenimentele chiar daca acestea sunt practicate doar formal. Si cu ocazia celui mai frumos eveniment, exista numeroase obiceiuri si traditii care se mai practica si astazi.


Gatitul miresei este un eveniment deosebit si special pentru aceasta. El se organizeaza iniante ca mireasa sa jure in fata altarului dragostea eterna pe care o poarta fata de iubitul ei. Practic, gatitul miresei se va face in casa si camera unde a crescut si a copilarit viitoarea mireasa.

Traditia va starni emotii puternice atat pentru mireasa cat si pentru parintii ei. In timpul acestui ritual aceasta isi va aminti de momentele fericite petrecute in casa parinteasca.

Acest obicei ilustreaza despartirea fetei de parintii. Ea isi va lua ramas bun de la ei si va pasi intr-o etapa noua din viata unde ii va fi alaturi la bine si la rau alesului inimii. La acest obicei multe mirese aleg sa cante o melodie pe tema despartiri.


La desfasurarea traditiei va participa mama, nasa si prietenele apropiate ale miresei. Mireasa va fi ajutata de catre acestea sa se aranjeze (de obicei toate miresele sunt deja aranjate, cele prezente la aranjarea ei ii vor adauga doar cu mici retusuri pentru a nu i se strica coafura si machiajul). Nasa o va ajuta in punerea coronitei si a voalului. Dupa terminarea ritualului de gatire, i se va oferi miresei o oglinda pentru a se putea privi in ea. Acest obiect va fi acoperit cu un voal. Descoperirea oglinzii va avea loc in momentul in care mirele va plati o suma de bani pentru ca iubita lui sa se poata admira in ea. Multi mai practica obiceiul de a pune miresei bani in san pentru a avea noroc in viata.

Un alt obicei la gatitul miresei este punerea pantofilor. Fetele nemaritate isi vor scrie fiecare pe pantofi numele. La terminarea petrecerii de nunta, nume fetei care va ramane intact pe pantof va fi urmatoarea miresa.

Traditile sunt un mod de divertisment pentru invitati dar cu siguranta si pentru vitoarea pereche.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.