Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Bunele maniere la nunta pentru mireasa. Esti in centrul atentiei, fii fara cusur.

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Beneficiile inregistrarii

  • Unelte de planificare gratuite pentru organizarea nuntii
  • Planificare Buget
  • Administrare invitati
  • Plan de organizare mese
  • Lista de sarcini
  • Programari
  • Oferte si Vouchere

Bunele maniere la nunta pentru mireasaMireasa la nunta

Chiar daca, poate, pana acum nu ai auzit de codul bunelor maniere la nunta, trebuie sa stii ca acesta exista si desi nu se impune ca o regula stricta, ar fi bine sa tii cont de el pentru ca nunta ta sa aiba un demers ireprosabil.

In calitate de mireasa este clar ca vei fi vedeta intregii zile si ochii tuturor invitatilor se vor atinti asupra ta, analizandu-ti fiecare miscare atat din punctul de vedere al comportamentului pe care il adopti in ziua respectiva cat si din perspectiva organizarii.

Sa fii o aparitie imaculata (incluzand o postura gratioasa) este un „must”, insa nu este de ajuns.

La fel de importanta este adoptarea unei conduite adecvate, ce va da dovada de respect si politete fata de cei pe care i-ai dorit alaturi de tine la eveniment dar si fata de tine insati.


Domnisoare de onoare.

Ai foarte multe prietene si auzi din toate partile ca va trebui sa alegi doar 3 drept domnisoare de onoare? Nu trebuie sa iti faci grji! Nu exista absolut nicio regula ce impune un anumit numar de domnisoare de onoare, asa ca iti vei putea include toate prietenele, surorile, verisoarele ori pe cine vrei tu, fara nicio problema.

Pe de alta parte, numarul domnisoarelor nu trebuie neaparat sa il egaleze pe cel al cavalerilor de onoare. De exemplu, daca ai 6 „bridesmaids” langa tine, iar alesul inimii tale, doar 3 cavaleri de onoare, ii poti ruga pe acestia din urma sa formeze grupulete de cate 3 persoane (2 domnisoare la bratul fiecarui cavaler) si sa se indrepte spre altar in acest fel.


La nunta.Mireasa cu buchet

Normele bunului-simt dicteaza ca atat mireasa cat si mirele vor trebui sa isi intampine invitatii la intrarea locatiei alese. Trebuie sa stii ca vei avea o zi plina si extrem de putin timp liber pentru a socializa cu fiecare invitat.

Tocmai din aceasta cauza s-a impus aceasta „regula”, respectiv sa te asiguri ca ii dedici macar putin timp (cat ii urezi bun venit) fiecarei persoane cu care ti-ai dorit sa iti impartasesti bucuria celei mai fericite zile.


Tinuta miresei la nunta.

In ceea ce priveste tinuta ta de nunta, trebuie sa stii ca albul este o culoare mereu potrivita. Mereu potrivita, in sensul ca indiferent daca esti la prima sau a doua (sau a oricata) casatorie, vei putea purta rochia alba la care ai visat fara sa te gandesti la ce vor spune invitatii.

Codul bunelor maniere la nunta spune ca o mireasa care nu se afla la prima casatorie ar trebui sa evite purtarea unui voal sau a unei trene, in schimb poate alege orice rochie de mireasa, indiferent de culoarea acesteia.


Cadourile primite.

In cazul in care, dintr-o nefericire, nunta ta a fost anulata, cadourile pe care le-ai primit inainte de eveniment vor trebui returnate, dar numai in cazul in care acestea NU sunt personalizate. Daca este vorba de daruri individualizate prin gravura (ori alte tipuri de inscriptii), acestea se vor pastra. Indiferent de felul cadourilor, fie ca le vei returna ori nu, intotdeauna este indicat sa le trimiti invitatilor cate un bilet de multumire pe care sa incluzi si o scurta explicatie, continand motivele anularii nuntii.

Este de preferat ca primii pe care ii vei anunta sa fie cei din afara orasului, pentru ca acestia sa isi poata anula biletele de calatorie ori rezervarile de cazare. Pe de alta parte, daca din diferite motive ai decis impreuna cu viitorul tau sot sa amanati nunta, trebuie sa contactati fiecare invitat in parte si sa le oferiti informatii cu privire la noua data. De asemenea, este un obicei si o dovada de bun simt sa le trimiteti invitatii noi.


Fii amabila, respectuoasa, zambeste-le tuturor si vei fi asemenea unei printese in cea mai importanta zi din viata ta!

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.