Sarcini de rezolvat cu 10-12 luni inaintea nuntii
- Alcatuiti o lista initiala de invitati – Pentru a efectua aceasta sarcina, adunati ambele familii la un loc si cereti sfatur tuturor pentru a nu uita persoane importante, ori rude indepartate (care insa se asteapta la invitatie) de pe lista de oaspeti.
- Stabiliti o intrunire a familiilor pentru a va planifica nunta – Organizati o dupa-amiaza ori cina in familie pentru a discuta planurile de nunta. Cu siguranta veti fi asaltati cu o multime de sfaturi, sugestii si recomandari, dar tineti minte ca este nunta voastra si o puteti organiza exact asa cum va doriti voi.
- Alegeti stilul si nivelul de formalitate a nuntii – Pentru a putea alege in mod corect locatia, tinutele si decoratiile de nunta, decideti daca va veti organiza o nunta formala sau dimpotriva una informala / casual.
- Daca ati decis sa optati pentru un planificator / coordonator de nunta, acum este momentul sa-l alegeti – Totodata, daca va doriti sa angajati o agentie de nunti, ideal ar fi sa optati pentru una care va poate pune la dispozitie toate serviciile de organizare a nuntii.
- Distribuiti cheltuielile aferente nuntii, discutand cu ambele familii – Discutati cu membrii ambelor familii si decideti cine pentru ce va plati. Mentionati-le acestora ca vor fi totusi elemente de care va veti ocupa personal.
- Alegeti-va cavalerii si domnisoarele de onoare, si bineinteles, nasii – Decideti cine vor fi cei care vor sta alaturi de voi la altar. Nu uitati: nu sunteti obligati sa va alegeti cei mai buni prieteni, si nici pe cei carora la randul vostru le-ati fost cavaler sau domnisoara de onoara. Incercati sa optati pentru persoane in care simtiti ca puteti avea incredere.
- Pentru a alege data evenimentului, revizuiti calendarul bisericesc –Inainte de a stabili data exacta a nuntii voastre, treceti peste calendarul bisericesc si vorbiti cu un preot pentru a afla care sunt perioadele in care nu se organizeaza nunti.
- Vizitati cat mai multe locatii inainte de o alege pe cea in care va veti sarbatorii nunta – Locatia in care se va desfasura receptia nuntii trebuie sa va ofere un cadru / fundal perfect pentru stilul nuntii. Asadar, nu trebuie sa alegeti locatia preferata de majoritatea mirilor ci mai bine optati pentru cea in care va simtiti voi bine.
- Verificati datele disponibile pentru nuntii, discutand cu preotul ales si cu reprezentantii localului selectat, apoi stabiliti data evenimentului – Dupa ce ati aflat care sunt perioadele in care se pot sarbatori nunti, discutati cu preotul pentru a vedea care dintre aceste date este libera. La fel va trebui sa procedati si cu reprezentantii locatiei alese. Dupa ce ati discutat cu ambii, hotarati data nuntii.
- Dupa ce ati ales restaurantul unde va avea loc nunta, asigurati-va ca ati semnat un contract strict cu reprezentantii acestuia – Contractul va trebui sa includa toate detaliile si elementele pentru care ati optat, inclusiv meniul ce l-ati ales.
- Rasfoiti cat mai multe reviste, pagini web ori cutreierati cateva magazine de specialitate in vederea alegerii rochiei de mireasa – Pentru a va face o idee initiala despre ultimele tendinte in stiluri, culori si materiale folosite in crearea rochiilor de mireasa, va puteti inspira din reviste si site-uri de specialitate dar si din nuntile vedetelor.
- Vizitati diverse agentii de turism si cereti-le detalii cu privire la diferite destinatii pentru luna de miere – Adunati cat mai multe informatii referitoare la destinatii speciale pentru luna de miere, costul acestora, variante de cazare si modalitati de transport.
- Adunati cat mai multe informatii referitoare la cei ce va pot oferi servicii foto-video si la cei care vor asigura buna-dispozitie la petrecere (DJ, formatii, MC etc.) - Inainte sa ii angajati pe acestia, incercati sa discutati cu persoane care s-au bazat pe ei la nunta lor. Cereti cat mai multe referinte de la persoanele respective si mostre de servicii de la furnizori.
Vezi si celelalte sarcini de rezolvat:
Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.