Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Hora miresei, simbol al fericirii la nunta in pasi de dans

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Hora miresei, simbol al fericirii la nunta in pasi de dans

Se spune ca dansul este o exprimare a bucuriei pe care o avem in suflet. Un mod prin care noi romanii ne exteriorizam si ne aratam fericirea este prin intermediul dansurilor traditionale. De-a lungul timpului acestea au fost folosite in cadrul celor mai frumoase evenimente din viata oamenilor iar nunta este unul dintre acestea. Cu aceasta minunata ocazie in care inimile a doua persoane se unesc pe vecie, o veche traditie ce a fost mentinuta si practicata la noi este hora miresei.

Obiceiul are loc dupa ce toti invitatii s-au strans la casa miresei. Dupa ce aceasta a fost gatita cum se cuvine, nasii sunt cei care ii antreneaza pe toti cei prezenti in pasi vioi de dans.

Mirii sunt inconjurati de cei doi nasi si de invitati si impreuna incing o hora minunata pe accordurile saltarete ale muzicii populare.

Numita si nuneasca, aceasta hora simbolizeaza fericirea nuntasilor la prima alaturare a celor doi miri.

In timpul acestei hore exista anumiti pasi de dansi ce trebuie respectati. Prima data se face un pas lateral la dreapta, apoi unul la stanga. Dupa aceea, se fac trei pasi la dreapta si cinci la stanga, apoi doua batai cu piciorul drept in pamant. Acest tip de joc poarta numele de hora miresei deoarece traditional are loc in curtea acesteia.

Tot in cadrul horei, soacra mica va avea prilejul sa imparta mici cadouri socrilor, nasilor si rudelor apropiate.

Aceasta traditie este un simbol al fericirii si al buna-starii dar si un mod placut de a te distra alaturi de invitatii de la nunta.

Alege sa te bucuri impreuna cu toti cei prezenti de magia acestei zile minunate si unice din viata ta.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.