Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Furatul pantofului, obicei nelipsit de la nuntile din Ardeal

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Furatul pantofului, obicei nelipsit de la nuntile din Ardeal

La unele nunti, furatul miresei este un moment amuzant atat pentru miri cat si pentru invitati. Insa, in unele zone ale tarii noastre, nu se fura mireasa ci pantoful acesteia.

Furatul pantofului este un obicei de nunta stravechi, practicat cu precadere in zona Ardealului .

Aceasta traditie plina de haz are loc in timpul petrecerii de nunta. Cativa invitati se sfatuiesc cand sa aleaga momentul oportun pentru a face acest lucru. Unul dintre ei se poate strecura sub masa atunci cand mireasa nu este atenta pentru a-i fura pantoful. De asemenea, poate sa faca acest lucru si in timpul dansului. Daca are succes si poate sa ii “sterpeleasca” acesteia unul dintre conduri, dupa aceea va trebui sa il ascunda.

Atunci cand mireasa isi va da seama ca ii lipseste pantoful, rapitorii trebuie sa ceara o recompensa de la aceasta sau de la mire.

De obicei, rascumpararea consta in oferirea unei sticle cu vin, sampanie sau tuica.

Cum unii rapitori sunt mai inventivi, ii vor cere mirelui sau miresei sa indeplineasca anumite sarcini pline de haz care ii vor distra pe cei prezenti.

Cu cat pantoful acesteia este mai scump si mai pretios cu atat mai mare va fi pretul rascumpararii acestuia. Dupa ce mirele a reusit sa il recupereze, el va trebui ca un adevarat gentelman sa o incalte pe mireasa. Acest gest simbolizeaza dragostea neconditionata a acestuia si dorinta lui de a fi alaturi de aleasa inimii si la bine si la rau.

Momentul furatului pantofului ca si cel al furatului miresei ii vor distra pe invitati iar atmosfera nuntii va fi una relaxanta si placuta.

Prin urmare, aceste obiceiuri si traditii din cadrul nuntiilor noastre demonstreaza inca odata ca romanii stiu sa se distreze si sa transforme evenimentele importante in clipe de neuitat.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.