Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Barbieritul mirelui, traditie romaneasca simbolica inainte de nunta

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Barbieritul mirelui, traditie romaneasca simbolica inainte de nunta

Nuntile romanesti sunt evenimente la care ritualurile si traditiile stravechi sunt respectate si acum cu multa strictete. Obiceiurile din cadrul acestor evenimente sunt momente amuzante, iar unul dintre acestea este barbieritul mirelui.

In ziua nuntii, cavalerii de onoare alaturi de lautari si un fotograf se indreapta spre casa mirelui. Acesta este invitat de bunii lui prieteni sa se aseze pe un scaun. Dupa aceea, unul dintre cavalerii de onoare sau cel mai bun prieten al mirelui trebuie sa il barbiereasca pe acesta.

In anumite regiuni ale tarii, nasului ii revine acest rol deoarece el este considerat parintele spiritual al acestuia. In timpul barbieritului, mirele trebuie sa aiba sub unul dintre pantofi o suma de bani.

Pe parcursul ritualului, el trebuie sa se asigure ca nici unul dintre prietenii si persoanele prezente nu vor fura banii. Daca reuseste acest lucru iar banii nu sunt furati, inseamna ca mirele este pregatit si maturizat sa isi asume responsabilitatile viitoare pe care capul familiei trebuie sa le indeplineasca. Pentru ca si mireasa sa se amuze de acest moment vizionand DVD-urile de la nunta, este bine ca un cameraman sa filmeze acest ritual.

Obiceiul barbieritului mirelui este practicat de romani inca din timpuri stravechi si reprezinta un ritual prin care tanarul fecior devine barbat casatorit.

Acest ritual are loc in acelasi timp cu gatitul miresei. Dupa ce mirele a fost barbierit, acesta va porni spre casa miresei spre a o intampina iar de acolo impreuna vor merge cu tot alaiul spre locul unde va avea loc ceremonia religioasa.

Fiind o traditie simbolica din cadrul nuntii, acesta este un moment plin de haz in care mirele alaturi de prietenii si nasul sau se vor distra pe cinste.

Asadar, daca esti o persoana care este mandra de obiceiurile romanesti si vrei ca inainte de nunta sa te bucuri de un moment hazliu si relaxant, acest ritual merita sa fie integrat in desfasurarea marelui eveniment.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.