Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Videograf sau cameraman la nunta.

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Ce este un cameraman? Dar un videograf? Videograf nunta

Uzualul cuvant “cameraman” este interpretat gresit la ora actuala. Pana prin anul 2000-2005 persoana care filma un eveniment se numea “cameraman” (uneori chiar lucra la televiziune si avea aceeasi functie). Acesta filma un numar de ore cu ajutorul camerei video, apoi la sediu transfera continutul casetei profesionale pe o caseta de tip VHS.

Dezvoltarea tehnologica a computerelor personale a facut posibila editarea filmarii cu ajutorul acestora. Astfel, cameramanul de cele mai multe ori efectua si editarea materialului. Editarea unei filmari presupune implicarea unei alte persoane specializate, numite “editor”. Majoritatea cameramanilor ce filmau la evenimente au urmat si cursuri de editare si astfel s-a nascut termenul de “videograf”.


La ora actuala exista videografi,acestia fac totul de la A la Z, cameramani sau operatori video (doar partea de filmare) si editori (doar editarea).

Termenul general recunoscut ce-l vom folosi si noi este videograf, numai daca nu ne referim in special la o anumita parte (filmare sau editare)


Montajul sau filmul nuntii.Videograf la nunta

Caseta cu filmarea (ce dura 6 ore chiar si mai mult) pe care o primeau mirii in deceniul trecut s-a transformat treptat in montajul nuntii, s-au micsorat numarul de ore editate la aproximativ 4 dupa prelucrarea filmarii intregi. Se mai adauga si o coloana sonora potrivita care sa accentueze momentele importante.

Produsul de top al serviciilor video este denumit filmul nuntii. Acesta deriveaza din montajul obisnuit al nuntii, dar este mult mai placut de urmarit. In primul rand durata acestuia este mai mica, in general cam o ora, in care se concentreaza cele mai bune momente ale nuntii. Multitudinea de detalii, modul in care se aleg cadrele, coloana sonora depasesc cu mult rezultatele unui montaj obisnuit al nuntii.

Aditional se mai practica adaugarea unui clip al nuntii, de aproximativ 3-5 minute, ce reprezinta momentele cele mai frumoase si interesante din nunta - de obicei un rezumat al nuntii.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.