Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Muzica si dans la nunta, sfaturi si recomandari

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?
AcasaSfaturi - recomandariMuzica si dans la nunta

Muzica si dansul la nunta

In afara de locatia nuntii, muzica aleasa si atmosfera creata au un mare efect asupra distractiei si a petrecerii in general. Un playlist ce lasa de dorit nu va incita audienta la dans, daca nu se va dansa, atmosfera va fi apasatoare, iar pana la urma urmei la o nunta conteaza foarte mult ca oamenii sa se distreze iar ringul de dans sa fie plin.

Pana la urma nu doar momentele romantice vor fi tinute minte de invitati, ci si cele amuzante. Dj-ul sau formatia aleasa, tipul melodiilor ce vor face parte din muzica voastra pentru nunta, diversitatea playlistului si o buna sonorizare vor crea ambianta perfecta pentru o petrecere pe cinste.

Cum organizam playlist-ul? Ce tip de solisti alegem? Care sunt momentele muzicale asteptate de toata lumea?


Muzica live sau DJ la nunta?Muzica live sau DJ

  • DJ. Un avantaj al optarii pentru un DJ care va oferi fondul muzical pentru nunta este acela, ca de cele mai multe ori acestia sunt persoane tinere, dinamice, care dispun de echipamente performante si ne pot oferi un playlist pentru nunta compus din melodiile noastre preferate in interpretarea lor originala. In plus, erorile umane si intamplarile neplacute (de genul problemelor ce un solist le poate avea cu vocea) sunt semnificativ reduse.

  • Formatie. Pe de alta parte, componentii formatiilor live pentru nunta sau lautarii, cunosc foarte bine traditiile, obiceiurile si bineinteles, au cate o melodie in repertoriu pentru fiecare dintre acestea. Ei ne vor insoti pe tot parcursul nuntii si vor smulge lacrimi de emotie la pregatirea miresei (nu am vazut mama care sa nu planga in aceste momente) dar vor face de asemenea sa rasune vazduhurile in acordurile horelor, sarbelor, invartitelor si asa mai departe. Desigur, aceste formatii de muzicanti pentru nunta au in repertoriu si melodii consacrate international, astfel putand fi multumita toata adunarea.

 Organizarea playlist-ului.

In aceasta privinta va trebui sa tinem cont de preferintele proprii dar si de ceea ce in general se asculta la o nunta.

Fiecare isi cunoaste invitatii si stie ce le poate fi pe plac in materie de muzica pentru nunti, insa nu trebuie sa uitam ca toata lumea are dreptul la distractie (si pana la urma urmei asta ne si dorim, ca fiecare invitat sa se simta bine si sa se distreze).

Este indicat ca intre titlurile melodiilor de la nunta noastra sa se regaseasca cateva din fiecare gen muzical. Melodiile ce prind foarte bine la public si pe ritmurile carora se danseaza cu spor sunt cele din repertoriul folcloric (aici intra si parodiile muzicale, care in Sud sunt extrem de gustate), cele tip twist, rock&roll, dance, blues-uri, valsuri, etc.


Melodii si dansuri consacrate pentru nunta.

In plus, mai exista si cateva momente cheie pentru care melodii semnificative sunt potrivite: dansul mirilor, dansul miresei cu tatal, dansul mirelui cu mama, hora femeilor (dupa despodobirea miresei, obicei practicat in Dobrogea), aruncarea buchetului si taierea tortului.

Alte momente extrem de distractive pot fi dansurile speciale pentru nunta, momente amuzante pentru toata audienta: musamaua (un fel de brasoveanca), matura, dansul pinguinului, dansul puilor, perinita, fusul, fuiorul, etc.


In functie de tipul nuntii si preferintele personale fiecare dintre noi trebuie sa aleaga fondul muzical care il considera potrivit pentru nunta lui.

De asemenea, colaborarea cu profesionisti (DJ si formatii pentru nunti) este un detaliu vital in ceea ce priveste asigurarea muzicii bune pentru nunta.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.