Muzica si dansul la nunta
In afara de locatia nuntii, muzica aleasa si atmosfera creata au un mare efect asupra distractiei si a petrecerii in general. Un playlist ce lasa de dorit nu va incita audienta la dans, daca nu se va dansa, atmosfera va fi apasatoare, iar pana la urma urmei la o nunta conteaza foarte mult ca oamenii sa se distreze iar ringul de dans sa fie plin.
Pana la urma nu doar momentele romantice vor fi tinute minte de invitati, ci si cele amuzante. Dj-ul sau formatia aleasa, tipul melodiilor ce vor face parte din muzica voastra pentru nunta, diversitatea playlistului si o buna sonorizare vor crea ambianta perfecta pentru o petrecere pe cinste.
Cum organizam playlist-ul? Ce tip de solisti alegem? Care sunt momentele muzicale asteptate de toata lumea?
Muzica live sau DJ la nunta?
Organizarea playlist-ului.
In aceasta privinta va trebui sa tinem cont de preferintele proprii dar si de ceea ce in general se asculta la o nunta.
Fiecare isi cunoaste invitatii si stie ce le poate fi pe plac in materie de muzica pentru nunti, insa nu trebuie sa uitam ca toata lumea are dreptul la distractie (si pana la urma urmei asta ne si dorim, ca fiecare invitat sa se simta bine si sa se distreze).
Este indicat ca intre titlurile melodiilor de la nunta noastra sa se regaseasca cateva din fiecare gen muzical. Melodiile ce prind foarte bine la public si pe ritmurile carora se danseaza cu spor sunt cele din repertoriul folcloric (aici intra si parodiile muzicale, care in Sud sunt extrem de gustate), cele tip twist, rock&roll, dance, blues-uri, valsuri, etc.
Melodii si dansuri consacrate pentru nunta.
In plus, mai exista si cateva momente cheie pentru care melodii semnificative sunt potrivite: dansul mirilor, dansul miresei cu tatal, dansul mirelui cu mama, hora femeilor (dupa despodobirea miresei, obicei practicat in Dobrogea), aruncarea buchetului si taierea tortului.
Alte momente extrem de distractive pot fi dansurile speciale pentru nunta, momente amuzante pentru toata audienta: musamaua (un fel de brasoveanca), matura, dansul pinguinului, dansul puilor, perinita, fusul, fuiorul, etc.
In functie de tipul nuntii si preferintele personale fiecare dintre noi trebuie sa aleaga fondul muzical care il considera potrivit pentru nunta lui.
De asemenea, colaborarea cu profesionisti (DJ si formatii pentru nunti) este un detaliu vital in ceea ce priveste asigurarea muzicii bune pentru nunta.