Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Cununia religioasa ortodoxa, juramantul in fata lui Dumnezeu

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Cununia religioasa ortodoxa, juramantul in fata lui Dumnezeu

Cununia religioasa este acel moment de neuitat in care tu si jumatatea ta va legati destinele pentru totdeauna facand un juramant in fata lui Dumnezeu. Aceasta ceremonie este considerata una dintre cele Sapte Taine ale Bisericii Ortodoxe.

Cununia religioasa este un eveniment plin de incarcatura spirituala in care mirii primesc binecuvantarea preotului si a lui Dumnezeu. Viitorii soti fac un legamant in fata Sfantului Altar de a fi impreuna si de a se iubi mereu si la bine si la rau.


Inainte de cununie, mirii trebuie sa se impartaseasca in mod obligatoriu pentru a fi curatati de pacate. In ziua partsaniei ei trebuie sa se imbrace cuviincios si sa se infatiseze inaintea preotului nemancati pentru a primi binecuvantarea Domnului.

Traditia bisericii ortodoxe spune ca este bine ca ziua cununiei religioase sa fie intr-o zi de duminica. Aceasta este considerata o zi sfanta. In cadrul acestui eveniment, preotul oficiaza Taina Logodnei si Taina Sfintei Cununii.


La ceremonia religioasa se vor folosi trei elemente simbolice. Acestea sunt: cununiile, paharul mantuirii si lumanarile de cununie.

Cununiile sunt facute din metale pretioase si sunt asezate de catre preot pe capul mirilor. Acest lucru simbolizeaza pasirea celor doi in imparatia iubirii.

Un alt simbol folosit este paharul mantuirii. Parintele le va da mirilor un pahar cu vin rosu. Ei vor trebui sa guste din acesta de trei ori. Acest lucru inseamna ca mirii vor fi impreuna de-a lungul vietii si in momentele de fericire dar si la necaz.

Lumanarile de cununie reprezinta dragostea mirilor unul pentru celalalt dar si modelul spiritual oferit de nasii cuplului.


Biserica ortodoxa nu oficiaza cununii religioase in cazul in care mirii nu sunt spovediti inainte de nunta, sunt rude de sange sau daca se afla la a patra casatorie.

In ziua ceremoniei, mirii trebuie sa aduca cu ei certificatele de cununie civila, verightele, lumanarile de cununie, buchetul miresei, o sticla de vin rosu si buchetul nasei.

Cununia religioasa reprezinta un act sacru incheiat intre doua persoane pentru a fi impreuna o viata intreaga si pentru a intemeia o familie.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.