Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Melodii pentru nunta. Ce fel de muzica se asculta la nunti?

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Melodii potrivite pentru nunta

Muzica este un element foarte important din cadrul unei nunti.Deoarece tipologia invitatilor poate fi foarte diversa iar in mod sigur vor participa la nunta ta macar trei generatii este important sa alcatuiesti un playlist care sa satisfaca toate gusturile.

Fie ca alegi sa angajezi un DJ, o formatie care va canta live sau ca ai mai multi artisti consacrati invitati sa tina un recital, muzica pentru nunta este sufletul distractiei si de aceea este bine sa tii cont de cateva mici amanunte.


Dansul Mirilor.Dansul mirilor

Unul dintre cele mai speciale momente si indelung asteptat este dansul mirilor.

Acesta poate fi clasicul vals, blues sau poti alege un mixaj de melodii haioase, ritmate carora sa le atribui o coregrafie interesanta ce va lasa pe toata lumea muta de uimire. Daca doresti sa mergi pe linia clasica, poti alege o melodie de dragoste (si ai de unde alege).

Aceste melodii au versuri pe tema iubirii sau chiar a casatoriei si cu siguranta va amintiti melodia a carei versuri v-au acompaniat primul sarut sau care va caracterizeaza. Poti gasi pe internet topurile celor mai potrivite melodii pentru dansul mirilor sau chiar cei ce se ocupa de fondul muzical al nuntii tale te pot ajuta, insa decizia ramane a ta iar melodia sau melodiile alese trebuie sa iti fie aproape de suflet si sa va reprezinte.

Celine Dion, Beyonce, Richard Marx, Joe Cocker, Mark Anthony, Marcel Pavel, Adrian Enache si multi altii pot fi artisti ale caror melodii sunt perfecte pentru dansul mirilor si care pot constitui melodii de deschidere de nunta, ideale.


Ce muzica se asculta la nunti?Melodii pentru nunta

Ce se asculta de obicei la nunti este un aspect la care trebuie sa fim atenti indiferent de preferintele personale. Asa cum am mai spus, invitatii au preferinte diferite si este destul de greu sa le satisfaci toate dorintele muzicale, insa nu imposibil.

Din lista de melodii ce o incropesti pentru nunta ta trebuie sa faca parte:

  • Melodii populare de nunta (ca doar la o hora se umple ringul de dans)
  • Hit-uri internationale
  • Melodii de nunta romanesti
  • Slagare consacrate
  • In functie de regiunea unde are loc nunta: melodii ardelenesti, oltenesti, moldovenesti sau dobrogene din care poti alege: brauri, hore, sarbe sau batute.

In acest fel vei reusi sa multumesti majoritatea invitatilor iar distractia va fi pe masura. 

De asemenea mai poti introduce in lista melodiilor pentru nunta si cele dedicate parintilor sau bunicilor, facandu-le astfel un cadou prin care sa iti exprimi recunostinta pentru ajutorul acordat.

Tipul melodiilor pentru nunta depinde in mare masura si de tema aleasa sau stilul nuntii. Daca ai organizat o nunta glamour nu poti exagera cu melodiile ce fac parte din folclor, asa cum daca ai planificat o nunta rustica poate muzica house sau hard core nu va fi foarte indicata.


Atentie!Muzica la nunta, chitara

Tine cont si de media de varsta a invitatilor si incearca sa asiguri un fond muzical pe gustul celei mai mari parti, iar mai apoi si pe cei aflati in minoritate.

In alcatuirea listei de melodii pentru nunta ta trebuie sa tii cont in primul rand de preferintele voastre si sa incluzi melodiile pe care voi le indragiti si care au o semnificatie pentru voi. Apoi sa ti cont de ce fel de melodii ar putea asigura distractia si sa le incluzi si pe acestea, doar vrei ca toata lumea sa se simta bine si sa danseze.

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.