Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Muzica adecvata pentru nunta, sfaturi si recomandari

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Muzica adecvata la nunta.

DJ sau formatie, muzica joaca un rol foarte important la nunta si trebuie adaptata stilului si invitatilor acesteia.

Muzica este foarte importanta la o nunta. Ea poate aprinde atmosfera sau poate distruge toata distractia deoarece are darul de a schimba starea invitatilor in cateva secunde. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti in alegerea melodiilor ce vor face parte din nunta voastra si in angajarea unei formatii sau a unui DJ.


DJ la nunta.Dj la nunta

In primul rand, daca angajezi un DJ trebuie sa te asiguri ca pe langa o mare varietate de melodii ce ti le pune la dispozitie acesta are si echipamente de calitate.

De asemenea, DJ-ul trebuie sa detina si o autorizatie ORDA (organizatie care se ocupa de drepturile de autor) pentru a nu risca sa iti fie intrerupta nunta de acesti inspectori.
Alegerea unui DJ pentru nunta in detrimentul unei formatii clasice sau al lautarilor este din ce in ce mai intalnita, in mare parte si datorita costurilor reduse pe care le presupune angajarea unui DJ. De asemenea asigura-te ca exact persoana cu care ai discutat si stabilit detaliile in ceea ce priveste nunta ta va fi cea care va fi prezenta la nunta.


Formatie si lautari.

In ceea ce priveste formatiile de nunta sau lautarii pentru nunta, aici intervine factorul uman si pot aparea evenimente neprevazute care pot duce la absenta unui memebru al formatiei de la nunta.

Ceea ce trebuie sa mai stii este ca desi o formatie experimentata pentru nunta canta live si cunoaste mult mai bine traditiile, un DJ are o gama mai larga de melodii din care poti alege.


Muzica pentru nunta.Muzica adecvata la nunta

Aceasta trebuie sa se ghideze si dupa specificul invitatilor. O nunta unde media de varsta este ceva mai ridicata nu va cere muzica house. De asemenea trebuie sa ai in vedere nu doar preferintele proprii ci si ceea ce stii ca se asculta de obicei la nunti, pentru a putea satisface dorintele cat mai multor invitati, astfel fiind toata lumea multumita.

  • Trebuie sa ai in vedere cateva momente cheie ce ar trebui sa fie acompaniate de melodii adecvate, cu semnificatii profunde. Astfel, trebuie sa alegi melodii speciale pentru dansul mirilor, taierea tortului, aruncarea buchetului, dansul miresei cu tatal ei si dansul mirelui cu mama lui.

  • Poti renunta cu usurinta la marsul traditional ce este utilizat pentru intampinarea momentului in care se serveste mancarea si poti alege chiar tu niste melodii haioase pe care sa il rogi pe DJ sa le puna in momentul acesta.

  • Muzica aleasa pentru nunta ta trebuie sa satisfaca toate gusturile dar in primul rand sa fie pe placul tau, sa fie in acord cu tematica si specificul nuntii.

  • Daca bugetul iti permite poti avea un invitat surpriza, respectiv un artist foarte cunoscut care sa interpreteze cateva melodii indragite de toata lumea, din repertoriul propriu.

Indiferent ca alegi un DJ sau contractezi o formatie consacrata ori experimentata in cantatul la nunti, asigura-te ca aceste persoane sunt serioase, adevarati „entertainer”-i.


Atentie!

Acorda o atentie deosebita contractarii celor care sunt meniti sa asigure fondul muzical si sonorizarea la nunta ta. Ingrijeste-te personal de realizarea playlist-ului sau macar a unei mari parti din el, desigur poti apela si la sfatul DJ-ului sau al formatiei care asigura muzica la nunta ta.

Include in programul muzical piese de toate genurile ce crezi ca vor fi apreciate de invitatii tai.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.