Invitatiile de nunta. Dupa ce criterii le alegem si cand le trimitem?
Invitatiile de nunta reprezinta ceea ce va urma, acestea sunt marturiile dragostei, intelegerii, iubirii dintre voi, cei care alegeti sa va uniti destinul in fata persoanelor dragi si importante din viata voastra.
Invitatiile trebuie sa va reprezinte ca viitori miri, trebuie sa ai aiba ceva din personalitatea fiecaruia, dar in acelasi timp sa se potriveasca si cu tematica nuntii.
Invitatiile de nunta pot fi de mai multe tipuri, ramanand la propria alegere dace le vreti clasice sau moderne, romantice sau nonconformiste, simple sau personalizate. Insa intotdeauna acestea trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este acela de a se potrivi invitatia cu tema aleasa pentru eveniment, sa fie ca un mic indiciu pentru ceea ce va urma la nunta.
La ce sa fim atenti cand alegem invitatiile de nunta.
- Importanta mostrelor pentru invitatiile de nunta. Daca rasfoiti cataloage care nu au o mostra din invitatie, ci doar poze, sau va decideti asupra unei invitatii gasite online, este obligatoriu sa vedeti o mostra din acea invitatie, pentru a observa calitatea hartiei, a cernelii si daca dimensiunile si designul sunt cele mult cautate.
- Textele invitatiilor de nunta trebuie si ele sa respecte un anumit tipar. Pentru inceput caligrafia textului trebuie sa se potiveasca cu invitatia, apoi in acesta trebuie sa se regaseasca numele viitorilor miri, ai parintilor acestora, ai parintilor spirituali sau nasilor, toate acestea fiind urmate de detalii despre eveniment, adica data, locatia, numele bisericii si locul unde va avea loc receptia.
- Plicurile invitatiilor la nunta. Trebuie, sa luati in considerare chiar si plicurile in care plasati invitatiile, avand posibilitatea de a le personaliza si de a va semna cu initialele sau cu numele intreg. Pentru a va asigura ca numele si adresa destinatarului sunt scrise cu perfectiune, puteti apela la un caligraf care va va face sarcina mai usoara.
- Nu trebuie nicidecum sa treceti cu vederea bugetul alocat invitatiilor, deoarece acesta poate varia in functie de tipul de invitatie, cerneala folosita, de litere si bineinteles de numarul acestora. Calitatea hartiei, designul ori culorile utilizate vor influenta de asemenea pretul, iar daca optati pentru un caligraf, cum spuneam mai sus, bugetul trebuie sa fie putin mai mare. Trebuie sa mai tineti cont si de expedierea acestora prin posta, pentru cei care sunt la departare de voi si nu puteti ajunge sa le-o inmanati personal.
- Numele cel nou nu trebuie folosit deocamdata, ci doar atunci cand repartizati biletele de multumire.
Cand trimitem invitatiile?
- Nunta ca atare se anunta cu 4 luni inainte

- Invitatiile se repartizeaza cu cel putin 6 saptamani inainte de eveniment si cu cel mult 2 luni.
- Invitatia se trimite tuturor, chiar si daca persoana sau familia respectiva v-a anuntat ca nu poate fi prezenta la fericitul eveniment. Repartizarea acestora se face intr-un timp cat mai scurt cu putinta pentru ca invitatii care primesc la urma invitatia sa nu se simta neimportanti.
- Atunci cand repartizati invitatiile, in cazul in care nu alegeti cardurile de confirmare, desi acestea sunt alegerea cea mai potrivita, trebuie sa aveti grija ca numerele voastre de telefon si adresele de e-mail sa fie evidentiate, pentru a nu intampina mai apoi dificultati.
Vezi si alte articole pe aceasta tema:
Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.