Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Stabilirea meniului la nunta, ce contine meniul si cum se serveste.

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Beneficiile inregistrarii

  • Unelte de planificare gratuite pentru organizarea nuntii
  • Planificare Buget
  • Administrare invitati
  • Plan de organizare mese
  • Lista de sarcini
  • Programari
  • Oferte si Vouchere
AcasaMeniul de nunta

Cum stabilim meniul de nunta?Meniu de nunta

Ca si miri, cu siguranta doriti ca nunta voastra sa fie remarcata si admirata pentru cel putin cateva motive, cum ar fi originalitatea nuntii, frumusetea ceremoniilor, localul deosebit, miri incantatori, muzica de calitate, servire excelenta, tort impresionant si bineinteles, meniu gustos si aspectuos.

Insa alegerea meniului pentru nunta nu este un lucru usor deoarece sunt atat de multe variante din care poti alege si foarte multe considerente pe care trebuie sa le ai in vedere. Indiferent ca alegi varianta clasica de servire ori un bufet suedez sau cele doua combinate, cauta, gusta si alege cu grija, nu uita ca ai cateva zeci sau sute de individualitati de multumit.


 Modalitatea de servire.

Daca nunta ta va avea loc in aer liber atunci ar fi bine sa iei in considerare varianta apelarii la o firma de catering, in schimb daca nunta ta va avea loc intr-o sala inchisa, atunci poti procura de la restaurantul respectiv meniul dorit.

Ofertele, in oricare situatie sunt variate si ai acces la o multime de idei pentru meniuri de nunta, insa trebuie sa iei in considerare in alegerea acestuia nu doar pretul meniului de nunta ci si tematica nuntii, si anotimpul in care aceasta va avea loc si chiar media de varsta a invitatilor. Cu siguranta un meniu foarte sofisticat nu va fi pe placul unor invitati cu o medie de varsta ridicata.

De asemenea este posibil ca unele alimente ce se regasesc in meniul tau de nunta sa nu fie potrivite pentru un anumit anotimp. In ceea ce priveste tematica, acesta joaca un rol foarte important, deoarece o anumita tema impune un anumit tip de meniu de nunta, traditional, sofisticat, simplu ori cu un anumit specific.


Ce contine meniul de nunta?Friptura, meniu de nunta

O nunta traditionala romaneasca are un meniu format din patru feluri de mancare:

  • aperitiv
  • peste (in regiunile unde se fac nunti de zi se poate servi si ciorba sau supa traditionala ca felul secund)
  • sarmale
  • friptura

Ramane la latitudinea voastra sa decideti ce varianta de servire a acestor preparate veti avea.

Ideile pentru meniurile de nunta sunt si ele variate, poti merge pe un specific italienesc, grecesc, englezesc sau traditional romanesc, ori poti adopta orice alta idee de meniu pentru nunta. Atentie insa, ai grija ca toate felurile ce compun meniul sa se afla in concordanta unul cu celalat, pentru ca rezultatul sa fie unul pozitiv si nu bulversarea invitatilor.

Din meniu mai fac parte si micile gustari sau dulciuri. Astfel poti opta pentru a aparea pe fiecare masa o fructiera imbietoare, saratele, alune sau covrigei. O fantana de ciocolata si un bufet cu fructe ingenios decorat ar fi inca o idee buna de adoptat si adaptat variantei tale de meniu pentru nunta.


Bauturile sunt si ele foarte importante.

Cafea. Pentru mentinerea ‚in priza’ a invitatiilor este recomandata servirea de cafea. Una sau doua ar fi cifra optima, insa tu decizi cate cafele sa fie incluse in meniu acordand insa intotdeauna invitatilor de a cere de la bar sau de la chelneri cate cafele doresc.

Ca bauturi racoritoare sunt necesare apa plata si minerala, sucuri acidulate si naturale.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice ai o multime de optiuni. Vinul, whiskey-ul si berea sunt cele mai cerute. Poti introduce si traditionala tuica sau palinca, cognacul, lichiorurile pentru doamne sau cocktailuri. Pentru acestea din urma poti opta pentru un bar special.

Sampania este obligatorie.


Atentie!

Atentie la invitatii vegetarieni sau alergici. Incearca sa ai pentru ei un meniu special.

Pentru copii poti comanda porti mai mici, ei oricum nu vor putea manca tot.

Meniurile de nunta se pot compila in o multime de feluri, variante si idei, insa incearca sa pastrezi echilibrul.
De asemenea este indicat sa degusti meniul anterior nuntii, pentru a putea face schimbari de ultima ora in cazul in care un anumit ingredient nu este pe gustul tau.
Totodata, stabileste cu seful de sala sau de unitate ce poti aduce de acasa si care este costul unui meniu de nunta.

O mancare gustoasa, un tort delicios, muzica buna si o zi insorita vor asigura succesul nuntii tale.

 

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.