Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Perioadele din an in care nu se fac nunti

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Beneficiile inregistrarii

  • Unelte de planificare gratuite pentru organizarea nuntii
  • Planificare Buget
  • Administrare invitati
  • Plan de organizare mese
  • Lista de sarcini
  • Programari
  • Oferte si Vouchere
AcasaCand nu se fac nunti

Perioadele din an in care nu se fac nunti

Nunta este cel mai frumos eveniment din viata fiecarei persoane, o zi in care simti ca visele tale devin realitate. Insa, inainte de a fixa data celei mai speciale zi din viata ta, trebuie sa stii ca unele biserici conform traditiei interzic organizarea acestor evenimente in anumite zile din an.

Nu se organizeaza ceremonii religioase si nu se fac nunti in zilele de post. Exista patru perioade de post intr-un an si acestea sunt: perioada de post ale Sfintelor Pasti, postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, postul Adormirii Maici Domnului si cel al Nasterii Domnului.

De asemenea, nu se fac nunti de zilele sfinte ale Praznicelor Imparatesti: la Botezul Domnului, la Intampinarea Domnului, la sarbatoare Buna Vestire, in Duminica Floriilor, cu ocazia sfintei sarbatori a Inaltarii Domnului, in ziua Schimbarii la Fata, de Inaltarea Sfintei Cruci, la Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, in ziua Nasterii Mantuitorului.

Preotul nu oficiaza cununii religioase nici in Saptamana Luminata care are loc dupa sarbatoarea Invierii Domnului. Se spune ca in aceasta perioada portiile raiului se deschid. Nuntiile sunt interzise si de Lasata Secului de carne care incepe la sfarstiul lunii februarie si tine pana la inceputul lunii martie.

Nu fixa data nuntii nici in perioada Rusaliilor sau la sarbatoarea Taierii capului Sf. Ioan Botezatorul. Daca organizezi marele eveniment iarna, nu fixa data in perioada Craciunului si nici in perioada dintre acesta si Boboteaza.


Daca vrei organizezi o parte din nunta in timpul saptamanii trebuie sa stii ca biserica nu oficiaza ceremonii religioase vinerea si miercurea. Sunt interzise nuntiile in aceste zile deoarece intr-o zi de miercuri a avut loc tradarea lui Isus de catre Iuda iar vinerea coincide cu rastignirea Mantuitorului.

Pentru a vedea zilele si lunile acestor sarbatori si perioade de post este bine sa consulti calendarele crestine deoarece datele acestora pot varia de la un an la altul.

In cazul in care esti o persoana superstitioasa, nu organiza nunta in luna mai si nici in ziua de nastere a ta sau a fiintei iubite. Casatoriile facute in luna mai se spune ca nu vor dura. Bineinteles, acestea sunt doar niste superstitii si daca ti-ai fixat nunta in aceasta luna nu trebuie sa te grabesti sa o schimbi. Multe nunti organizate in mai s-au dovedit a fi sub o stea norocoasa si durabile.

In concluzie, este bine sa stii perioadele si zilele in care nu poti organiza marele eveniment pentru a evita stresul si pentru a te putea bucura in voie de aceasta zi minunata.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.