Acasa Site-ul de Nunta Inspiratie nunta

Ciorba de potroace, ospat in familie dupa nunta

Autentificare / Inscriere

Ai uitat parola?

Ciorba de potroace, ospat in familie dupa nunta

Traditiile si obiceiurile de nunta reinve atmosfera satului de altadata. Este important sa cunoastem cateva dintre acestea deoarece ele fac parte din istoria si trecutul neamului romanesc.

In a doua zi de nunta se organizeasa o masa la casa mirelui sau la socrii mari. La aceasta masa sunt prezenti nasii de nunta dar si membrii familiei din ambele parti, atat a miresei cat si a mirelui. In trecut aceasta petrecere se facea pentru a sarbatori virginitatea miresei. Acum in zilele noastre aceasta petrecere este organizata doar in mod simbolic. Cei prezenti au prilejul sa petreaca in familie si sa discute cu privire la evenimentul petrecut si de a-i felicita din nou pe proaspetii casatoriti. De asemenea, acestia le vor aduce binecuvantari pentru o casnicie lunga si fericita.

La aceast ospat se servesc felurite mancaruri, dar preparatul de baza este ciorba de potroace.Traditia si obiceiul romanesc spunea ca aceasta ciorba trebuia facuta de catre proaspata sotie sau de catre soacra mare.

Ciorba de potroace este o ciorba acra. Ingredientul secret folosit pentru inacrirea acesteia este zeama de varza. Ea aduce un beneficiu organismului si il ajuta sa isi revina dupa o noapte de petrecere unde s-a consumat mai multa bautura. La origine aceasta ciorba era facuta din carne de oaie insa in prezent multi folosesc si alte tipuri de ingrediente sau carne.


In zile moderne in care traim, traditiile de nunta sunt alese de catre miri. Unii doresc o nunta traditionala iar altii opteaza pentru o nunta moderna, adoptand obiceiuri practicate in alte tari.

Inscrie-te pe DoYou.ro, e rapid, gratuit si merita.